Реберця стають тільки кращими, якщо їх довго обсмажувати на повільному вогні. Але щоб було простіше, можна приготувати їх заздалегідь і покласти на ніч в холодильник. А коли потрібно буде подавати на стіл, просто розтерти їх соусом та посмажити у грилі. Ці реберця подаються з огірковим соусом, приготованим шляхом проціджування огіркового пюре і використання рідини, що залишилася, для самого соусу. Хоча соус приємно контрастує з гострими реберцями, вони можуть бути дуже смачними та без нього.
Інгредієнти
350 мл мангового нектару
230 мл винного оцту
1 перець хабанеро
2 ряди задніх реберців
110 г сухої приправи моджо
Соус (за бажанням)
2–3 англійських огірків, очищених від шкірки,
насіння та нарізаного на шматочки
125 г свіжого соку лайма (4–5 лаймів)
70 г цукрового піску
0,5 ч. л. великої солі
220 мл соусу барбекю
100 г нарізаної свіжої кінзи
Вам знадобиться: Відсікач Жару, прямокутний піддон
-
Підготуйте піч з Відсікачем Жару ніжками вгору для непрямого нагріву
-
Розігрійте гриль EGG до 150 °С
Налийте нектар манго та оцет у піддон та додайте перець хабанеро. Розріжте каре навпіл між кістками і рясно приправте моджо. Покладіть реберця в піддон і щільно накрийте алюмінієвою фольгою. Поставте піддон на Відсікач Жару та закрийте кришку гриля. Готуйте 2 години або до тих пір, поки реберця не стануть м'якими і ніжними. Тоді дістаньте піддон із печі та відставте убік. Щоб приготувати соус для вмочування ребер, покладіть огірок у комбайн зі сталевим лезом. Перемелюйте, поки огірки не перетворяться на пюре. Візьміть друшляк і процідіть через нього огіркове пюре, щоб вийшло 350 мл огіркової води. Налийте рідину в маленьку миску, додайте сік лайма, цукор та сіль. Розмішуйте, поки цукор повністю не розчиниться. Поставте у холодильник до моменту подачі на стіл.
Встановіть решітку у грилі та збільшіть температуру до 230 °С. Вийміть реберця з піддону і злийте рідину звідти в миску. Додайте в миску соус барбекю і добре перемішайте. Покладіть реберця на решітку. Натріть реберця соусом барбекю. Закрийте кришку гриля та обсмажуйте протягом 5 хвилин. Переверніть реберця, підлийте більше соусу і готуйте ще 5 хвилин при закритій кришці, поки соус не карамелізується. Потім витягніть блюдо з грилю і дайте йому охолонути 5 хвилин. Вийміть огірковий соус із холодильника, додайте кинзу і добре перемішайте. Вилийте соус у невелику миску. Покладіть реберця на блюдо і подавайте на стіл разом із соусом.
Big Green Egg Киев © 2025








