Стейк з глазур'ю з перцю халапеньо та вишневої кіл від Big Green EggНе упускайте можливості додати вишневу колу в цей соус - у поєднанні з гострим мексиканським перцем халапеньо виходить чудова глазур. Насолода коли ідеально врівноважує гостроту перцю. Пожежа в роті спалахує через насіння і жилки в перці, так що приберіть їх, якщо Вам хочеться м'якшого смаку. До речі, коли Ви тримаєте халапеньо в руках, краще робити це в рукавичках і не чіпати очі, доки не вимиєте руки.

Інгредієнти
4 свинячі стейки (по 115 г)
250 мл вишневої кока-коли
220 г коричневого цукру
4 червоних перцю халапеньо,
очищених від насіння та нарізаних
1 зелений халапеньо,
нарізаний разом із насінням
4 ст. л. кукурудзяного крохмалю
4 ст. л. сиропу гренадин
2 ст. л. оливкової олії
свіжомелений чорний перець

Вам знадобиться: чавунна решітка

  • Підготуйте піч EGG із чавунною решіткою для смаження на прямому вогні

  • Розігрійте гриль до 200 °С

Змішайте кока-колу, коричневий цукор і нарізані халапеньо перці в невеликій розігрітій соусниці і поставте кипіти на повільному вогні на 10 хвилин. За допомогою вилки збийте кукурудзяний крохмаль із гренадином і додайте це до соусу. Розмішайте все разом і залиште на вогні на 1 хвилину або до тих пір, поки маса не загусне. Акуратно вилийте гарячу глазур у чашку кухонного комбайна та перемішуйте протягом 30 секунд. Перелийте глазур у маленьку миску і відставте убік. Натріть стейки оливковою олією та приправте перцем. Покладіть м'ясо на решітку. Закрийте кришку гриля і обсмажуйте 5 хвилин, переверніть стейки, полийте їх глазур'ю та готуйте ще 5 хвилин. Перекладіть стейки на тарілку і полийте ще раз глазур'ю. Глазур, що залишилася, вилийте на тарілку поруч зі стейком і відразу ж подавайте на стіл.