Соус барбекю від Big Green EggСоуси барбекю різняться між собою, і кожен із них претендує на першість серед побратимів. Наш варіант соусу – насичений за смаком і густий за консистенцією – має правильну пропорцію солодкого та кислого. Трохи перцю чилі для гостроти; якщо хочеться гостріше, додайте ще!

Інгредієнти
2 банки томатного соусу (по 42 г)
500 мл яблучного оцту
125 мл вустерширського соусу
220 г коричневого цукру
1 ч. л. великої солі
1 ч. л. свіжомеленого чорного перцю
0,5 ч. л. насіння селери
0,25 ч. л. меленої кориці
2 ч. л. сушеної паприки
1 ч. л. меленої гвоздики
1 ч. л. часникової приправи
1 ч. л. цибульної приправи
1 чилі перець у мексиканському соусі адобо

Змішайте в мисці томатний соус, оцет, вустерширський соус та коричневий цукор.

У невеликій мисці перемішайте до однорідної маси сіль, перець, насіння селери, корицю, паприку, гвоздику, часникову приправу, цибульну приправу та перець чилі. Додайте це до соусниці і добре розмішайте. Поставте на кришку печі і кип'ятіть на повільному вогні протягом 15 хвилин, періодично помішуючи, доки соус не загусне. Вийміть перець за допомогою спеціальної ложки з отворами. Ви можете зберігати соус в контейнері, що закривається, в холодильнику 2 тижні. (Соуса вистачає на 8 порцій).

Увага: якщо Ви приготували соус для багаторазового використання, обов'язково відокремлюйте потрібну порцію від загальної кількості, коли обмазуватимете їм сире м'ясо. Інакше Ви ризикуєте зіпсувати весь соус.