Соус барбекю КС (Канзас-Сіті) від Big Green EggБарбекю соус зі штату Канзас має традиційний солодкий смак, тому що зроблений з помідорів з додаванням чорної патоки. Представлений нами варіант – густий, насичений соус – пальчики оближеш! Вам безперечно сподобається він у поєднанні зі смаженою свіжозарізаною куркою, але Ви знайдете йому набагато більше застосувань.

Інгредієнти
400 мл кетчупу
125 мл яблучного оцту
60 г чорної патоки
120 г меду
110 г коричневого цукру
120 г жовтої гірчиці
2 ст. л. звичайного барбекю соусу
1 ч. л. великої солі
0,5 ч. л. свіжомеленого чорного перцю

Змішайте всі інгредієнти в соусниці середнього розміру та дерев'яною ложкою збовтайте суміш до однорідного стану. Поставте миску на піч і залиште на повільному вогні 10 хвилин, періодично помішуючи доти, поки соус не нагріється і вміст не перетвориться на однорідну масу. Можете поставити соус у холодильник і зберігати його в герметичному контейнері 2 тижні.

Увага: якщо Ви приготували соус для багаторазового використання, обов'язково відокремлюйте потрібну порцію від загальної кількості, коли обмазуватимете їм сире м'ясо. Інакше Ви ризикуєте зіпсувати весь соус.