Персики – представники сімейства рожевих. Існує безліч різновидів, які різняться між собою кісточкою та її становищем усередині плода. У персиках сорту клінгстоун, м'якуш щільно прилягає до серцевини. Це найсолодші та найсоковитіші персики. Однак у сусідньому магазині Ви, швидше за все, знайдете сорт фрістоун. Кісточка легко виймається, тому такий сорт ідеально підходить для вживання або випічки. Для цього простого десерту візьміть стиглі та соковиті персики фрістоун, наповніть їх горіховим пралином і випікайте в EGG. Немає десерту простіше та смачніше!
Інгредієнти
4 стиглих персика, нечищені
1 ст. л. свіжого лимонного соку
170 г коричневого цукру
50 г звичайного борошна
0,5 ч. л. меленої кориці
0,5 ч. л. їдальні солі
0,25 ч. л. меленого імбиру
0,25 ч. л. меленого мускатного горіха
2 порції несолоної олії, нарізаної на
кубики: 3 ст. л. + 3 ст. л.
60 г подрібнених горіхів
Вам знадобиться: решітка з фарфоровим покриттям, скляна або керамічна страва для випікання 20–30 см у діаметрі
-
Налаштуйте піч EGG для прямого нагрівання страви, поставивши в неї решітку з фарфоровим покриттям.
-
Розігрійте піч до 200 °С
Поріжте персики навпіл і вийміть кісточки. Чайною ложкою видаліть із кожної половинки червону серцевину. Зануріть персик обрізаною стороною в лимонний сік. Викладіть персики на форму для випікання внутрішньою стороною догори.
У середній мисці перемішайте коричневий цукор, муку, корицю, сіль, імбир і мускатний горіх, щоб суміш вийшла однорідною. Додайте ст. л. вершкового масла. Візьміть вилку або різьбяр для випічки і наріжте масло в сухій суміші так, щоб його шматочки були розміром з горошину. За допомогою лопатки ретельно змішайте праліне з борошняною сумішшю. У кожну половинку персика по центру покладіть по 2 ст. л. начинки. Покладіть персики на блюдо для випікання і ст. л. олії викладете на деко.
Поставте блюдо на решітку. Закрийте кришку печі EGG і випікайте 20 хвилин, поки не спечеться начинка, а персики не пом'якшуються. Вийміть страву з печі та дайте персикам охолонути 10 хвилин перед подачею на стіл.
Big Green Egg Киев © 2025








