У вершкове масло додані гострі чіпотли – сухі копчені перчики халапеньо. Цим маслом потрібно обмазати кукурудзяний качан, поки він смажиться на решітці. Ножем, відігнувши оболонку назад і зав'язавши її харчовою мотузкою, Ви зможете легко полити качан і при цьому незвичайно подати його на стіл.
Інгредієнти
4 качани кукурудзи
8 ст. л. несоленого вершкового масла,
витриманого за кімнатної температури
2 ст. л. нарізаних сухих гострих перчиків
0,25 ч. л. великої солі
120 г тертого сиру котіха або фета
50 г тонко нарізаної свіжої кінзи
1 свіжий лайм, порізаний на четвертинки
Покладіть кукурудзу у великий піддон і залийте холодною водою. Залишіть замочуватись на 1 годину.
Відігніть оболонку з кожного качана і зав'яжіть листя в пучок на кінці качана за допомогою харчової мотузки. Видаліть шовковисті ниткоподібні маточки з кожного качана. Змішайте масло, гострий перець та сіль у маленькій мисці. Поступово намажте олією (1 ст. л.) кожен качан кукурудзи.
Покладіть кукурудзу на решітку, підклавши під листя шматочок алюмінієвої фольги, щоб вони не спалахнули. Закрийте кришку гриля і обсмажуйте 6 хвилин, поливаючи кукурудзу перцевим маслом і перевертаючи кожні 2 хвилини. Потім обсмажуйте ще хвилин 5 - 6, поки качани не стануть м'якими.
Викладіть кукурудзу на блюдо та полийте ще раз перцевим маслом. Посипте сиром та кінзою. Відразу ж подавайте на стіл із часточками лайма.
Вам знадобиться: чавунні решітка.
-
Встановіть у печі EGG чавунну решітку для прямого нагрівання страви
-
Розігрійте гриль до 200 °C
Big Green Egg Киев © 2025








