Легка літня страва, яка ідеально показує, як Big Green Egg працює з морепродуктами. Креветки на керамічному грилі готуються всього за кілька хвилин, залишаються соковитими і набувають тонкого аромату диму, а овочі зберігають приємний хрускіт. Це відмінний варіант для швидкої вечері чи ефектної закуски на вечірці.
Інгредієнти (на 4 порції):
-
400 г очищених креветок
-
2 болгарських перцю
-
1 цукіні
-
Оливкова олія
-
Сіль за смаком
Приготування:
Розпаліть натуральне вугілля Big Green Egg Pure Charcoal і розігрійте гриль до 200°C в режимі прямого нагріву. Поки EGG набирає температуру, наріжте солодкий перець та цукіні рівномірними шматочками, щоб вони просмажувалися одночасно з креветками. Чергуючи овочі та морепродукти, нанизайте все на металеві шампури для гриля. Збризкайте їх оливковою олією і злегка посоліть.
Викладіть шампури на гарячу решітку і готуйте 4-5 хвилин, регулярно перевертаючи. Креветки повинні стати рожевими і матовими, а овочі - підрум'янитися, залишаючись при цьому трохи хрусткими. Подавайте відразу, поки страва максимально соковита та ароматна.
Час приготування: 10-15 хвилин
Температура грилю: 200°C
Порада від Big Green Egg: Додайте до креветок трохи лимонного соку, часнику або пластівців чилі перед смаженням – так страва стане яскравішою та ароматнішою.
Big Green Egg Киев © 2025








