Шампури з креветками та овочами на Big Green EggЛегка літня страва, яка ідеально показує, як Big Green Egg працює з морепродуктами. Креветки на керамічному грилі готуються всього за кілька хвилин, залишаються соковитими і набувають тонкого аромату диму, а овочі зберігають приємний хрускіт. Це відмінний варіант для швидкої вечері чи ефектної закуски на вечірці.

Інгредієнти (на 4 порції):

  • 400 г очищених креветок

  • 2 болгарських перцю

  • 1 цукіні

  • Оливкова олія

  • Сіль за смаком

Приготування:

Розпаліть натуральне вугілля Big Green Egg Pure Charcoal і розігрійте гриль до 200°C в режимі прямого нагріву. Поки EGG набирає температуру, наріжте солодкий перець та цукіні рівномірними шматочками, щоб вони просмажувалися одночасно з креветками. Чергуючи овочі та морепродукти, нанизайте все на металеві шампури для гриля. Збризкайте їх оливковою олією і злегка посоліть.

Викладіть шампури на гарячу решітку і готуйте 4-5 хвилин, регулярно перевертаючи. Креветки повинні стати рожевими і матовими, а овочі - підрум'янитися, залишаючись при цьому трохи хрусткими. Подавайте відразу, поки страва максимально соковита та ароматна.

Час приготування: 10-15 хвилин

Температура грилю: 200°C

Порада від Big Green Egg: Додайте до креветок трохи лимонного соку, часнику або пластівців чилі перед смаженням – так страва стане яскравішою та ароматнішою.