Рибний суп чіоппіно від Big Green EggЧіоппіно - це італійський рибний суп, що зазвичай готується з нарізаних залишків риби. Вважається, що він був винайдений у Сан-Франциско, де італійські іммігранти готували його на своїх човнах. У цю невибагливу страву можна покласти будь-яку свіжу рибу і морепродукти, які Вам заманеться.

Інгредієнти

60 мл оливкової олії Extra Virgin
230 г червоного люціану, порізаного на 4 см
кубики
180 г палтуса порізаного на 4 см кубики
12 морських гребінців
250 г нарізаної білої цибулі
1 тонко нарізаний пучок фенхелю (листя
залишити цілими)
1 ст. л. подрібненого часнику
500 мл білого вина
250 мл води
250 мл анісового лікеру
250 мл соку молюску
1 банка подрібнених томатів Сан-Марцано
(800 мл)
1 щіпка шафрану
60 г свіжого листя полину естрагон
12 очищених молюсків
12 очищених мідій
12 великих очищених креветок
115 г кальмарів, порізаних на кільця
125 г порваного листя базиліка
6 підсмажених шматків хліба чіабатта
(по 2 см завтовшки)

Поставте чавунну каструлю на решітку та нагрівайте протягом 10 хвилин.

Налийте в каструлю оливкову олію. Додайте туди люціан та палтус. Закрийте кришку гриля та посушіть 2 хвилини. Переверніть рибу, закрийте кришку гриля та залиште ще на 2 хвилини. Перекладіть рибу на блюдо і відставте убік. Додайте в каструлю морських гребінців та нагрівайте 30 секунд. Переверніть гребінців та залиште на вогні ще на 0 секунд. Перекладіть гребінців на тарілку з рибою, оберніть харчовою плівкою та поставте тарілку в холодильник до моменту подачі на стіл.

У глиняний горщик покладіть цибулю, фенхель, часник і обсмажуйте в маслі 1 хвилину. Акуратно влийте туди вино, воду, лікер перно, сік молюска, додайте томати, шафран і полин естрагон і добре перемішайте все це. Закрийте кришку гриля і, не накриваючи каструлю, кип'ятіть протягом 20 хвилин. Потім додайте молюсків, закрийте кришку гриля EGG та готуйте 3 хвилини. Потім додайте мідії та креветки та повторіть процес. Потім додайте приготовлену рибу, гребінців, кальмари та базилік. Закрийте кришку гриля та потримайте на вогні ще 2 хвилини. Покладіть шматочки хліба на решітку навколо каструлі та обсмажуйте по 30 секунд з кожного боку. Потім вийміть каструлю з печі та перекладіть хліб на круглу дошку.

На завершення покладіть по шматочку тосту на дно кожної тарілки, ложкою налийте суп, посипте листям фенхелю і подавайте на стіл.

Вам знадобиться: решітка з фарфоровим покриттям, голландська чавунна каструля.

  • Встановіть решітку з фарфоровим покриттям у піч EGG для прямого нагрівання страви

  • Розігрійте гриль до температури 200 °С