Рецепт овочів на Big Green EggЛегкий, яскравий та корисний рецепт для тих, хто шукає, що приготувати на грилі без м'яса. Овочеві шашлички на Big Green Egg - це ідеальне поєднання свіжих інгредієнтів, ароматного диму та насиченого смаку. Ніжні баклажани, соковиті кабачки та солодкий перець перетворюються на апетитну страву із золотистою скоринкою та легким ароматом оливкової олії та базиліку.

Інгредієнти (на 4 порції):

  • 2 баклажани

  • 2 кабачка

  • 1 червоний солодкий перець

  • 2 ст. л. оливкової олії

  • Сушений або свіжий базилік - за смаком

  • Сіль та чорний перець – за бажанням

Приготування:

Наріжте баклажани, кабачки та перець великими кубиками або скибочками однакового розміру – так вони просмажаться рівномірно. Складіть овочі в миску, додайте оливкову олію, базилік і за бажання трохи солі та перцю. Акуратно перемішайте, щоб олія рівномірно покривала всі шматочки.

Розігрійте Big Green Egg до 200°C у режимі прямого нагріву, встановивши стандартну чавунну решітку. Поки гриль прогрівається, нанизайте овочі на металеві шампури або покладіть їх у спеціальний кошик для гриля – це зручно та запобігає прилипанню.

Викладіть шашлички на грати і смажте 8-10 хвилин, періодично перевертаючи, щоб овочі підрум'янилися з усіх боків. Баклажани стануть м'якими, кабачки збережуть легку пружність, а перець набуде апетитного солодкуватого смаку з димком.

Зніміть з гриля, подавайте відразу - як самостійну страву, гарнір до риби чи м'яса, або як легку закуску на вечерю на свіжому повітрі.

Час приготування: 15 хвилин

Температура грилю: 200°C

Порада від Big Green Egg: Додайте в маринад трохи лимонного соку, часнику або суміші середземноморських трав - так овочі отримають яскравий аромат і стануть справжньою окрасою вашого барбекю.