Хлібний коржик, який американці ще називають «кишеньковим» хлібом, найбільш популярний у кухні Середньої Азії та Середземномор'я. Начиніть її смаженим у грилі м'ясом або підсмаженими овочами, щоб вийшов пристойний сендвіч, або поріжте на маленькі шматочки і подавайте на стіл з улюбленим соусом.
Інгредієнти
440 г звичайного борошна
1 ст. л. розпушувача
1 ч. л. великої солі
220 г жовтого кукурудзяного борошна жорнового помелу
100 г цукрового піску
3 яйця, розбити
8 ст. л. несолоної олії, розтопити
500 мл жирних вершків
250 г смажених зернят жовтої кукурудзи
(близько 2х качанів)
Вам знадобиться: Відсікач жару, скляна або керамічна страва для випікання, 23–33 см у діаметрі
-
Налаштуйте піч EGG для непрямого нагріву страви, встановивши в неї відсікач жару ніжками вниз
-
Розігрійте гриль до 215 °С
Просійте борошно, розпушувач та сіль в одній мисці. В іншій мисці, використовуючи дерев'яну ложку, добре перемішайте кукурудзяне борошно, цукор та яйця. Додайте туди першу суміш та продовжуйте помішувати до однорідної маси. Додайте в миску вершки, вершкове масло та зернятка кукурудзи, а потім змішайте, поки не розчиняться грудочки.
Налийте рідке тісто в сковороду та за допомогою лопатки рівномірно розподіліть тісто за формою. Поставте сковороду на Відсікач Спека та закрийте кришку гриля EGG. Випікайте протягом 35 хвилин, або доки хліб не підрум'яниться, а до зубочистки, якою ви проткнете хліб, не прилипатиме тісто. Вийміть сковороду з печі та дайте охолонути 10 хвилин. Розріжте хліб на квадратні шматочки.
Big Green Egg Киев © 2025








