Якщо ви тільки починаєте знайомство з Big Green Egg, почніть із легенди американського гриля – соковитих домашніх бургерів. Мінімум інгредієнтів, максимум смаку та задоволення. На Big Green Egg вони виходять особливо ароматними - з хрусткою скоринкою, легким димком і ідеально просмаженою серединою.
Інгредієнти (на 4 порції):
-
500 г яловичого фаршу (оптимально - співвідношення 80/20 за жирністю)
-
Сіль і свіжомелений чорний перець - за смаком
-
4 булочки для бургерів
-
4 скибочки сиру чеддер
-
Листя салату, помідори, мариновані огірки - для збирання
-
За бажанням – соус барбекю, майонез, кетчуп або фірмовий соус Big Green Egg
Приготування:
Розпаліть натуральне деревне вугілля Big Green Egg Pure Charcoal і розігрійте гриль до 200 ° C в режимі прямого нагріву, залишивши стандартні чавунні грати на місці. Поки гриль виходить на робочу температуру, сформуйте з фаршу чотири котлети завтовшки близько двох сантиметрів. Намагайтеся не вимішувати м'ясо дуже сильно - так бургери залишаться соковитими. Посоліть і поперчіть їх з обох боків.
Коли гриль готовий, викладіть котлети на решітку і смажте по 4-5 хвилин з кожного боку до ступеня прожарювання medium – при внутрішній температурі близько 63°C. Не тримайте котлети під час смаження, щоб зберегти соки. За хвилину до готовності покладіть на кожну котлету скибочку сиру чеддер і закрийте купол Big Green Egg, щоб сир злегка розплавився і став тягучим.
Булочки можна розрізати і злегка підрум'янити на решітці – так вони стануть ароматними та з легким хрускотом. Для складання викладіть на нижню частину булочки лист салату, зверху - гарячу котлету з розплавленим сиром, додайте скибочки помідорів, огірки та улюблений соус. Накрийте верхньою булочкою і одразу подавайте - поки бургер гарячий, а сир м'яко тягнеться.
Час приготування: 15-20 хвилин
Температура грилю: 200°C
Порада від Big Green Egg: спробуйте додати карамелізовану цибулю, бекон або трохи копченого соусу — і ви створите свій фірмовий бургер, який стане хітом будь-якого барбекю.
Big Green Egg Киев © 2025








