Класичні бургери на грилі Big Green EggЯкщо ви тільки починаєте знайомство з Big Green Egg, почніть із легенди американського гриля – соковитих домашніх бургерів. Мінімум інгредієнтів, максимум смаку та задоволення. На Big Green Egg вони виходять особливо ароматними - з хрусткою скоринкою, легким димком і ідеально просмаженою серединою.

Інгредієнти (на 4 порції):

  • 500 г яловичого фаршу (оптимально - співвідношення 80/20 за жирністю)

  • Сіль і свіжомелений чорний перець - за смаком

  • 4 булочки для бургерів

  • 4 скибочки сиру чеддер

  • Листя салату, помідори, мариновані огірки - для збирання

  • За бажанням – соус барбекю, майонез, кетчуп або фірмовий соус Big Green Egg

Приготування:

Розпаліть натуральне деревне вугілля Big Green Egg Pure Charcoal і розігрійте гриль до 200 ° C в режимі прямого нагріву, залишивши стандартні чавунні грати на місці. Поки гриль виходить на робочу температуру, сформуйте з фаршу чотири котлети завтовшки близько двох сантиметрів. Намагайтеся не вимішувати м'ясо дуже сильно - так бургери залишаться соковитими. Посоліть і поперчіть їх з обох боків.

Коли гриль готовий, викладіть котлети на решітку і смажте по 4-5 хвилин з кожного боку до ступеня прожарювання medium – при внутрішній температурі близько 63°C. Не тримайте котлети під час смаження, щоб зберегти соки. За хвилину до готовності покладіть на кожну котлету скибочку сиру чеддер і закрийте купол Big Green Egg, щоб сир злегка розплавився і став тягучим.

Булочки можна розрізати і злегка підрум'янити на решітці – так вони стануть ароматними та з легким хрускотом. Для складання викладіть на нижню частину булочки лист салату, зверху - гарячу котлету з розплавленим сиром, додайте скибочки помідорів, огірки та улюблений соус. Накрийте верхньою булочкою і одразу подавайте - поки бургер гарячий, а сир м'яко тягнеться.

Час приготування: 15-20 хвилин

Температура грилю: 200°C

Порада від Big Green Egg: спробуйте додати карамелізовану цибулю, бекон або трохи копченого соусу — і ви створите свій фірмовий бургер, який стане хітом будь-якого барбекю.