Орзо – це різновид пасти, за формою та розміром схожа на рисові зерна. Її вживають в їжу в Середній Азії та Середземномор'ї, а ще вона особливо популярна в Греції. Салат Орзо насичений й іншими інгредієнтами, які широко використовуються на кухні середземноморських країн: артишоки, баранячий горох, м'ята, кріп, оливки каламату. З оливок каламата легко дістати кісточки. Просто покладіть оливку на дошку і натисніть тупою стороною ножа. Все легко відокремиться один від одного. Салат буде набагато смачнішим, якщо креветки перед цим приготувати: охолоджені креветки для нього не підійдуть.
Інгредієнти
450 г великих очищених креветок
1 ст. л. оливкової олії Extra Virgin
велика сіль і свіжомелений чорний перець
400 г орзо із цільної пшениці, приготовлені
згідно з вказівками на пачці
250 г очищених та порізаних на кубики
огірків
250 г помідорів чері порізаних навпіл
250 г сушеного консервованого баранячого
гороху
250 г сушених нарізаних серцевин артишоку
250 г оливок каламату, без кісточок та
нарізаних на шматочки
250 г розтертого сиру фета
130 г тонко нарізаної червоної цибулі
2 ст. л. подрібненого свіжого кропу
2 ст. л. подрібненої свіжої м'яти
50 мл свіжого лимонного соку (1–2 лимони)
50 мл винного оцту
1 ч. л. діжонської гірчиці
125 мл оливкової олії Extra Virgin
1 ст. л. подрібненого часнику
Якщо ви використовуєте бамбукові шампури, покладіть їх у піддон, залийте водою і залиште вимочуватися на 1 годину.
Нанизайте креветки на шампури. Змастіть їх оливковою олією та приправте сіллю та перцем. Покладіть шампури на решітку. Закрийте кришку гриля та обсмажуйте по 2 хвилини з кожного боку. Перекладіть шампури на тацю. Зніміть креветки із шампурів і покладіть їх у велику миску. Додайте пасту орзо, огірок, томати, баранячий горох, артишоки, оливки, сир, цибулю, кріп і м'яту в миску і перемішайте.
Змішайте лимонний сік, оцет, гірчицю, оливкову олію та часник у маленькій мисці. Вилийте в салат заправку і добре перемішайте. Приправте сіллю та перцем і подавайте на стіл.
Вам знадобиться: решітка з фарфоровим покриттям, 6 бамбукових або металевих шампурів
-
Встановіть решітку з фарфоровим покриттям у печі EGG для прямого нагрівання страви
-
Розігрійте гриль до температури 250 °С
Big Green Egg Киев © 2025








