Перець поблано, з якого готується соус для цих котлет, має м'яку гостроту мексиканського чилі перцю. Він не розпалює вогонь, а лише надає м'якій різкості страві. Сушений варіант перцю поблано, чилі перець анчо, зазвичай перемелюється і використовується як спеція. Начинка для котлет виготовлена з кукурудзяного хліба та сосисок. У цьому рецепті замість котлет можна використовувати курячі грудки без кісток.
Інгредієнти
Крем-соус поблано
2 перцю поблано
1 ч. л. подрібненого часнику
120 мл курячого або свинячого бульйону
360 мл густих вершків
55 г жовтого кукурудзяного борошна
1 ст. л. свіжого лаймового соку
100 г нарізаної свіжої кінзи
4 свинячі котлети з двосторонніми розрізами
1 ст. л. оливкової олії
4 ст. л. приправи з червоного перцю чилі
(Red Chile rub)
200 г кукурудзяного хліба (можна з магазину)
120 г нарізаної копченої сосиски чорісо
120 г нарізаної свіжої кінзи
125 г свинячого чи курячого бульйону
Вам знадобиться: керамічний півколо, термометр
-
Підготуйте піч EGG і решітку з фарфоровим покриттям та напівкруглим деком
-
Розігрійте гриль до 230 ° С
Покладіть перчики поблано на решітку. Закрийте кришку гриля і готуйте 3-5 хвилин, періодично перевертаючи, поки перчики не почорніють з усіх боків. Перекладіть перчики в пластиковий пакет, що запечатується. Закрийте і дайте перцю 5 хвилин випаруватися. Витягніть перець із пакета та покладіть на обробну дошку. Розріжте перці вздовж і вийміть насіння звідти. Поріжте перець на дрібні кубики. Змішайте перець, часник, бульйон та вершки в маленькій розігрітій соусниці і кип'ятіть протягом 15 хвилин. Постійно збиваючи соус, додайте в нього кукурудзяне борошно і тримайте на вогні ще 7 хвилин, доки соус не загусне. Приберіть соус з вогню і додайте в нього лаймовий сік і кинзу. Тримайте в теплі.
Зробіть на котлетах надрізи завдовжки 4 см із кожного боку. Заправте кожну відбивну оливковою олією та 1 ст. л. приправи. Покришіть хліб у маленьку миску, додайте чорісо, кінзу, бульйон і добре перемішайте. Поділіть начинку на чотири частини і фаршуйте кожну свинячу відбивну.
Покладіть відбивні на решітку. Закрийте кришку гриля та обсмажуйте по 3 хвилини з кожного боку. Перекладіть відбивні на керамічний півколо та закрийте кришку гриля. Запікайте протягом 12-15 хвилин, поки термометр не покаже 70 ° С або до бажаного ступеня готовності. Викладіть свинячі відбивні на тарілку, полийте соусом і одразу подавайте на стіл.
Big Green Egg Киев © 2025








