Цей класичний банановий десерт вперше був приготовлений Полем Блонже у ресторані Оуена Бреннана у Новому Орлеані. Його подають із ванільним морозивом. Зазвичай десерт готується прямо на столі, і в кінці особливого ефекту підпалюється банановий лікер і ром.
Інгредієнти
8 ст. л. несолоного вершкового масла
110 г коричневого цукру
110 г цукрового піску
0,5 ч. л. меленої кориці
4 банани, очищені та порізані вздовж
50 мл бананового лікеру
10 мл темного рому
500 г ванільного морозива
Вам знадобиться: решітка з фарфоровим покриттям, голландська чавунна каструля.
-
Налаштуйте піч EGG для прямого нагрівання страви, поставивши в неї решітку з фарфоровим покриттям.
-
Розігрійте піч EGG до 200 °С
Поставте чавунну каструлю на решітку.
Змішайте олію, коричневий цукор, цукровий пісок і корицю в чавунній каструлі. Закрийте кришку EGG та готуйте 3–4 хвилини, постійно помішуючи до гладкої консистенції. Покладіть банани плоскою стороною донизу. Закрийте кришку гриля і готуйте 2-3 хвилини, поки банани не покриються цукровою сумішшю. Потім додайте банановий лікер та ром. Довгою сірником акуратно підпаліть лікер і ром, і смажте доки полум'я не згасне. Зніміть каструлю з решітки.
Викладіть морозиво в порційні миски, додайте банани і зверху полийте ванільним соусом і одразу подавайте на стіл.
Big Green Egg Киев © 2025








