Яловича грудинка може вийти дуже жорсткою, якщо неправильно її готувати. Вкрита солодкою та пряною манговою приправою чатні, грудинка краще готується на повільному вогні, прямо над ним, щоб м'ясо набуло потрібної м'якості. Різати яловичину потрібно проти жилок, інакше м'ясо буде житлове. Залишки від грудинки дуже добре рубаються і використовуються у сендвічах барбекю. Спробуйте з салатом із шаткованої капусти з фенхелем.
Інгредієнти
350 г мангової приправи чатні
250 мл яблучного оцту
240 мл томатного соусу
120 мл кетчупу
110 г коричневого цукру
1 ст. л. вустерширського соусу
1 (2,5 кг) яловича грудинка
500 мл білого оцту
150 г триколірної перцевої приправи
450 мл пивного соусу
Вам знадобиться: решітка з фарфоровим покриттям, щипці для гриля, відсікач жару
-
Налаштуйте піч EGG для прямого нагрівання страви, встановіть решітку з фарфоровим покриттям
-
Розігрійте піч EGG до 100 °С
Змішайте чатні, яблучний оцет, томатний соус, кетчуп, коричневий цукор та вустерширський соус у середній мисці так, щоб усі інгредієнти добре перемішалися. Покладіть грудинку у велику миску, залийте білим оцтом і залиште на 5 хвилин. Перекладіть м'ясо на обробну дошку та приправте весь шматок перцевою приправою.
Викладіть грудинку на розігріту решітку та закрийте кришку EGG. Готуйте 30 хвилин, поливаючи пивним соусом кожні 15 хвилин. Переверніть яловичину і закрийте кришку гриля. Обробляючи м'ясо соусом кожні 15 хвилин, продовжуйте готувати протягом 30 хвилин, поки грудинка не стане коричневою. Перекладіть грудинку на дошку, викладену алюмінієвою фольгою.
За допомогою щипців та спеціальних рукавиць для барбекю, акуратно вийміть грати і встановіть підставку відсікач жару ніжками вниз.
Полийте грудинку чатні-соусом, загорніть її у фольгу і щільно запечатайте. Покладіть м'ясо у фользі на підставку відсікач жару та закрийте кришку гриля. Продовжуйте готувати 4 години, поки м'ясо не стане м'яким. Викладіть грудинку на дошку і дайте їй охолонути 10 хвилин, не виймаючи з фольги.
Зніміть фольгу, поріжте м'ясо впоперек і покладіть блюдо. Відразу подавайте на стіл.
Big Green Egg Киев © 2025








