Устриці на грилі з рожевим соусом міньонет з перчинками від Big Green EggЦе простий і смачний спосіб приготування устриць, але коли купуєте устриці, переконайтеся, що вони свіжі та живі. Щоб це перевірити, постукайте пальцями по раковині. Якщо устриця ще жива, раковина щільно зачиниться; якщо ні, можете її викинути. Перед тим, як покласти в гриль, потримайте устриць у холодильнику. Покладіть їх так, щоб рідина не витікала, інакше вони висохнуть. Після того як витягніть їх з гриля, викиньте устриці, що не розкрилися, так як це свідчить про те, що вони не безпечні для вживання в їжу. Страва може подаватися як закуска, а також як основне. Запам'ятайте, що час приготування залежить від розміру устриць.

Інгредієнти

125 мл оцту на шампанському
60 г подрібненої цибулі-порей
1 ст. л. покришених рожевих зерен перцю
60 г подрібненого свіжого кервелю або свіжої
широколистої петрушки
48 свіжих устриць

Щоб приготувати соус, змішайте оцет, цибулю, зернятка перцю і кервель у маленькій мисці і поставте в холодильник.

Викладіть устриці на решітку. Закрийте кришку EGG і обсмажуйте 3-4 хвилини, поки раковини не відкриються і не випустять пару. Перекладіть їх на блюдо. Якщо якісь устриці не розкрилися, потримайте їх ще кілька хвилин. Якщо вони все ж таки не розкрилися, викиньте їх, вони не їстівні. З кожної устриці зніміть верхню половинку раковини, а саму устрицю відокремте від нижньої, але не витягуйте звідти.

На кожну устрицю вилийте по 1 ч. л. соусу. Відразу подавайте устриці на стіл прямо в раковинах.

Вам знадобиться: решітка з фарфоровим покриттям

  • Встановіть решітку в печі EGG для прямого нагрівання страви

  • Розігрійте гриль до 250 °С