Свіжозарізаний птах на грилі від Big Green EggЦе простий та смачний спосіб приготувати цілу курку, не розрізаючи її на шматочки. Щоб засмажити її, потрібно вийняти спинний хребет. Курку можна буде розгорнути як книжку, щоб вона лежала на грилі. Найкраще подавати таку страву з бобами, запеченими в грилі або з кукурудзою в качанах, теж приготовленою в грилі.

Інгредієнти
1 (2–2,5 кг) курка
1,5 л води
120 г великої солі
120 г цукрового піску
5 зубчиків часнику, тертого
10 шт. гвоздик
3 ст. л. олії каноли
50 г приправи для барбекю
100 мл соусу барбекю KC

Вам знадобиться: чавунна решітка, стружка дерева гікорі, термометр.

  • Розігрійте піч EGG без решітки до температури 150 °С

Розріжте курку від шиї до низу вздовж обох сторін хребта. Витягніть хребет, щоб розгорнути курку та покласти плоско. Змішайте воду, сіль, цукор, часник та гвоздику у великій мисці. Збийте, щоб цукор та сіль розчинилися. Покладіть курку у великий пакет, що герметично закривається, і вилийте розсіл туди ж. Покладіть пакет у миску або піддон і заберіть на ніч у холодильник.

Витягніть курку з розсолу і викиньте пакет. Добре промийте та висушіть птицю. Намажте її маслом каноли та приправте спецією для барбекю.

Покладіть 200 г стружки гікорі у велику миску. Залийте водою та вимочуйте 1 годину. Розкидайте тріски на розігрітому деревному вугіллі і дайте їм трохи підніматися. Зробіть решітку спеціальним спреєм, одягнувши рукавички, покладіть їх у піч EGG. Викладіть курку шкіркою на решітку. Закрийте кришку гриля та готуйте 20 хвилин, періодично перевіряючи. Переверніть курку і намажте третю соусу-барбекю. Закрийте кришку гриля і готуйте ще 10 хвилин. Знову переверніть птицю і знову обмажте її соусом барбекю. Закрийте кришку та готуйте ще 20 хвилин. Потім додавайте соус кожні хвилини, поки термометр не покаже 85°С.

Перекладіть курку на блюдо, полийте барбекю соусом і дайте курці охолонути 10 хвилин. Ріжте та подавайте на стіл.