Покласти томати на гриль перед тим, як додати їх до соусу – чудовий спосіб надати їм особливого смаку! Цей соус може використовуватися як начинка для піци з перепелиних яєць з шинкою прошутто та руколою, але також непогано поєднується з пастою та смаженим на грилі м'ясом. Зважаючи на те, що він добре охолоджується, Ви можете приготувати його у великій кількості, а потім зберігати в холодильнику невеликими порціями для подальшого використання.
Інгредієнти
1 кг помідор Рома, засмажених і остиглих
60 мл оливкової олії Extra Virgin
1 ст. л. подрібненого часнику
50 мл сухого білого вина
0,5 ч. л. цукрового піску
1 ч. л. великої солі
200 г свіжого листя базиліка
0,25 ч. л. свіжомеленого чорного перцю
Розріжте помідори. Покладіть сітчастий фільтр на миску і акуратно втисніть кожен томат у фільтр, щоб позбавитися насіння. Залишіть томатну рідину і викиньте зернятка або роздавіть вміст миски. Подрібніть помідори та покладіть їх у миску.
Розігрійте олію у соусниці середнього розміру на повільному вогні. Додайте часник і смажте 1 хвилину або поки часник не стане золотистим. Додайте туди помідори і рідину, що залишилася, а потім вино, цукор і сіль, постійно перемішуючи вміст. Обережно залиште соус протягом 15-18 хвилин, поки він частково не википить і не загусне.
Зніміть суміш із вогню і дайте йому повністю охолонути. Додайте базилік і перець і добре перемішайте. Використовуючи блендер або кухонний комбайн, збийте соус протягом 2-3 хвилин, щоб у ньому не було грудочок.
Увага: якщо Ви приготували соус для багаторазового використання, обов'язково відокремлюйте потрібну порцію від загальної кількості, коли обмазуватимете їм сире м'ясо. Інакше Ви ризикуєте зіпсувати весь соус.
Big Green Egg Киев © 2025








