Кільця свіжого ананаса підсмажуються на грилі, потім кладуться на дно сковороди, зверху виливається тісто. Коли торт випечеться, його перевертають на тарілку, і карамельні анананаси виявляються нагорі, нагадуючи корону. Цей десерт добре подавати після кебабу з яловичини із соусом чимічурі.
Інгредієнти
2 порції коричневого цукру: 110 г + 110 г
1 банка (400 г) згущеного молока з цукром
7 часточок свіжого ананаса, товщиною – мм
330 г звичайного борошна
1, ч. л. розпушувача
0,25 ч. л. їдальні солі
240 г несолоного вершкового масла
3 великі яйця
5 великих яєчних жовтка
1,5 ч. л. ванільного цукру
220 г цукрового піску
7 вишень у лікері
Вам знадобиться: решітка з фарфоровим покриттям, щипці для гриля, відсікач жару, кругла форма для торта діаметром 23 см
-
Налаштуйте піч EGG для прямого нагрівання страви, поставивши в неї решітку з фарфоровим покриттям.
-
Розігрійте піч EGG до 170 °С
Змішайте одну порцію коричневого цукру зі згущеним молоком і добре збийте в маленькій мисці. По центру кожної часточки ананаса зробіть дірочку для вишні. Вмочіть часточки в молочну суміш і покладіть їх на грати. Закрийте кришку печі EGG та підсмажте їх по 2 хвилини з кожного боку. Перекладіть ананас на тарілку і дайте йому охолонути.
Використовуючи щипці та спеціальні рукавиці, акуратно витягніть грати і поставте Відсікач Спека ніжками вниз.
Просійте в середній мисці борошно, розпушувач та сіль. Відставте убік. Розтопіть вершкове масло в соусниці, поставивши її зверху на піч і потім дайте охолонути. Відставте убік. У великій мисці збийте яйця та яєчні жовтки. Додайте ванілін, цукор, що залишився, і цукровий пісок і прокип'ятіть, поки інгредієнти не змішаються. Акуратно змішайте борошняну суміш із яєчною. Додайте туди розтоплену олію і добре перемішайте.
Викладіть ананасові часточки на дно сковороди. У кожне колечко покладіть по вишонці, а потім зверху вилийте тісто. Лопаткою розгладьте тісто, щоб було рівномірно розподілено.
Поставте форму на Відсікач жару. Закрийте кришку гриля EGG і випікайте 30–35 хвилин, потім вставте зубочистку, щоб перевірити готовність. Вийміть форму і дайте пиріг охолонути 10 хвилин.
Акуратно відокремте краї торта від форми ножем. Накрийте торт зверху блюдом і, притискаючи форму та блюдо один до одного, переверніть конструкцію. Зніміть форму та подавайте на стіл.
Big Green Egg Киев © 2025








