Смажена грудка індички з білим вином, соєвим соусом та грибами від Big Green Egg. Грудка індички – ідеальна страва для невеликого сімейного застілля. Її легко приготувати, а якщо покласти гриби в піддон, вийде насичена темна підливка до м'яса. Все, що Вам потрібно, це м'яка запіканка, приготовлена на грилі та шоколадно-горіховий бурбонський пиріг – і приголомшлива вечеря готова! Ви також можете використовувати цей рецепт для цілої індички; тільки пам'ятайте, що її потрібно частіше поливати соусом, щоб вона вийшла соковитішою.
Інгредієнти
120 г суміші сушених грибів
1 грудка індички ( 3,5 кг )
2 ст. л. оливкової олії Extra Virgin
2 окремі порції несоленого вершкового
олії: 115 г та 40 г
2 ч. л. солодкої паприки
1 ч. л. сухої часникової приправи
1 ч. л. подрібненого свіжого чебрецю
1 ч. л. великої солі
1 ч. л. свіжомеленого чорного перцю
250 мл сухого білого вина
125 мл соєвого соусу
1 ст. л. подрібненого свіжого розмарину
1 л води
Покладіть гриби в маленьку миску та залийте теплою водою. Дайте волозі вбратися.
Намажте грудку оливковою олією. Акуратно відокремте шкірку від грудки. Тонко наріжте 115 г вершкового масла|мастила|. Піднявши курячу шкірку, покладіть під неї шматочки олії так, щоб вони були рівномірно розподілені по всій поверхні грудки. Змішайте паприку, чебрець, сіль та перець у невеликій мисочці. Помірно посипте індичку цією приправою. На повільному вогні розтопіть 40 г вершкового масла, що залишилися, в маленькій соусниці. Додайте вино, соєвий соус, розмарин і добре перемішайте.
Помістіть грудинку на V-подібний рожен, вертоль покладіть у піддон, а піддон поставте на Відсікач Спека. Додайте в піддон воду, гриби та грибну воду. За допомогою спеціальної щіточки намажте м'ясо олійним соусом і закрийте кришку гриля. Смажте індичку протягом 2,5 – 3 годин, обмазуючи кожні 10–15 хвилин, доки термометр не покаже температуру 85 °С. Вийміть індичку з печі EGG і покладіть на дошку. Збережіть підливу у піддоні.
Дайте індичці охолонути 15 хвилин. Розігрійте підливу. Поріжте індичку і відразу ж подавайте на стіл разом із підливою.
Відрізач Спека, V-подібна решітка, піддон, викладений алюмінієвою фольгою, термометр
-
Встановіть у піч EGG Відсікач Спека ніжками вгору для непрямого нагрівання страви
-
Розігрійте гриль до температури 180 °С
Big Green Egg Киев © 2025








