Яблучний пиріг подається з кленовим сиропом або соусом crème fraiche, але цей торт виходить таким солодким, що Вам потрібно лише злегка посипати його цукровою пудрою, а потім відразу братися за вилку та ніж! Може стати частиною апетитного сніданку, а може й десертом із Вашим улюбленим вершковим морозивом та домашнім карамельним соусом.
Інгредієнти
100 г звичайного борошна
2 ст. л. цукрового піску
0,25 ч. л. їдальні солі
2 великі яйця
250 мл жирних вершків
0,5 ч. л. ванільного цукру
2 яблука сорту грені зміт, почищених і
нарізаних
0,5 ч. л. меленої кориці
0,25 ч. л. меленого мускатного горіха
1 ст. л. цедри лимона (1-2 лимони)
0,25 ч. л. великої солі
4 ст. л. несолоного вершкового масла
2 ст. л. свіжого лимонного соку
100 гр. коричневого цукру
цукрова пудра
Вам знадобиться: Відсікач жару, протвень, скляна або керамічна тарілка для пирога діаметром 20 см.
-
Налаштуйте піч EGG для непрямого нагрівання страви, встановивши підставку Відсікач жару ніжками вниз
-
Розігрійте піч EGG до 250 °С
Покладіть страву для пирога на підставку Відсікач жару та нагрівайте її протягом 30 хвилин. Змішайте в середній мисці борошно, цукор, столову сіль, яйця, вершки та ванільний цукор. Відставте убік. Покласти шматочки яблука в середній мисці. Додайте корицю, мускатний горіх, лимонну цедру та велику сіль. Струсіть, щоб вміст перемішався. Викладіть на нагріту форму олію, щоб вона розтанула. Перелийте яблучну суміш у форму і смажте на олії 8-10 хвилин, доки яблука не розм'якнуть. Додайте лимонний сік і посипте коричневим цукром. Зверху залийте збитим рідким тестом.
Акуратно вийміть страву з печі та поставте на деко для випікання та на підставку Відсікач жару. Поставте форму на лист. Закрийте кришку печі EGG і випікайте 12 хвилин, поки рідке тісто не схопиться і не затвердіє.
Викладіть торт на блюдо і дайте трохи охолонути. Обережно переверніть торт на велику страву. Посипте цукровою пудрою і одразу ж подавайте на стіл.
Big Green Egg Киев © 2025








