Теплий жир бекону робить цей салат зі шпинатом удвічі кращим. Хрумкий копчений бекон з ароматом «яблучного» диму додамо до салату, а теплий жир потрібно зберегти для салатної заправки. Вона не тільки надасть особливого аромату, але й злегка приглушить смак самого шпинату! Якщо Ви не любитель бекону, то замість заправки з беконом візьміть будь-яку іншу на Ваш смак.
Інгредієнти
225 г молодого шпинату, промитого та
висушеного
120 г тонко нарізаної червоної цибулі
120 г тонко нарізаних білих грибів
400 г нарізаного на кубики французького батона
4 ст. л. розтопленого несолоного вершкового
олії
4-5 скибочок «яблучного» бекону
50 г подрібненої цибулі-шалот
1 ч. л. подрібненого часнику
60 мл винного оцту
1 ч. л. діжонської гірчиці
1 ст. л. цукрового піску
115 мл + 2 ст. л. оливкової олії
велика сіль і свіжомелений чорний перець
4 курячі грудки без кісток і шкірки (по 170 г)
4 яйця, зварених круто та очищених від
шкаралупи
Змішайте шпинат, цибулю та гриби у великій мисці і відставте убік.
Щоб зробити крутони, киньте в середню миску хліб і полийте зверху топленим маслом. Покладіть крутони на сковороду для гриля і обсмажуйте, перевертаючи хліб, доки він не підрум'яниться. За допомогою спеціальних рукавиць для гриля зніміть сковороду з ґрат, викладіть крутони на тарілку і дайте їм охолонути. Додайте крутони до салату.
Щоб приготувати заправку для салату, посмажте бекон на маленькій сковорідці до хрусткої скоринки, а потім викладіть бекон на тарілку з паперовими рушниками. Залишіть жир від бекону в сковороді. Поріжте бекон на кубики і додайте салат. Підігрійте жир, якщо це необхідно, а потім додайте туди шалот, часник і готуйте 2 хвилини. Покладіть оцет, гірчицю, цукор і добре просмажте. Постійно помішуючи, влийте туди 115 мл оливкової олії і збивайте, доки суміш не перетвориться на емульсію. Приправте сіллю та перцем і відставте убік.
Щоб обсмажити курку, трохи розітріть курячі грудки оливковою олією, що залишилася, і посипте сіллю і перцем. Покладіть курку на ґрати. Закрийте кришку гриля і смажте по 8 хвилин на кожній стороні або доти, доки термометр не покаже 90 °С. Дайте м'ясу охолонути до кімнатної температури.
На завершення, полийте салат із шпинатом заправкою, приправте сіллю та перцем і добре встряните. Розкладіть салат за окремими тарілками.
Поріжте курячі грудки та покладіть по шматочку поверх кожної порції салату. Розріжте яйця на четвертинки, а також розкладіть по 4 частини на кожну тарілку. Відразу подавайте на стіл.
Вам знадобиться: чавунні грати, піддон для овочів, термометр
-
Встановіть у печі EGG чавунні ґрати та піддон для овочів для прямого нагріву страви.
-
Розігрійте гриль до температури 200 °С
Big Green Egg Киев © 2025








