За цим рецептом Ви зможете приготувати два буханці хліба, додавши в тісто згущеного молока для надання солодкого відтінку. На розкатане тісто маленькими кульками викладається вершкове масло з коріандром, а потім сухофрукти та фісташки. Потім тісто загортається. Ідеальна страва для сніданку або обіду в компанії з баранячою ногою, приготовленою на повільному грилі або куркою в тандирі.
Інгредієнти
125 мл + 500 мл молока, що згущує без цукру
6 ст. л. згущеного молока з цукром
2,5 ч. л. сухих дріжджів
1200 г борошна (або більше, якщо знадобиться)
6 ст. л. несолоного розтопленого вершкового масла|мастила| 1 ст. л. солі
оливкова олія для змащування
200 г подрібнених фісташок
200 г нарізаної кураги
150 г нарізаних сушених фініків
100 г білого родзинок
2 ст. л. кристалізованого імбиру
2 ч. л. добре нарізаного свіжого розмарину
8 ст. л. вершкового масла з коріандром або несо-
ліного вершкового масла, порізаного на шматочки
1 яйце
2 ст. л. води
Вам знадобиться: Відсікач жару, керамічний круг
-
Встановіть у печі EGG Відсікач жару ніжками вниз, а зверху коло, для непрямого нагрівання страви
-
Розігрійте гриль до 200 °С
Налийте 12 мл несолодкого згущеного молока в маленьку соусницю, поставте на кришку печі і злегка нагрійте. Вилийте молоко в миску, потім додайте солодке згущене молоко і дріжджі. Відставте у бік хвилин на п'ять або доки дріжджі не почнуть пінитися. Змішайте муку, що залишилися 500 мл несолодкого згущеного молока, вершкове масло, сіль. Якщо тісто прилипає, додайте трохи борошна, поки тісто не стане гладким і пружним. Покладіть тісто в промаслену миску і переверніть. Накрийте миску пластиковою плівкою і поставте в тепло на 2,5 години або доки тісто не збільшиться вдвічі.
Коли тісто підніметься, натисніть на нього долонями та покладіть на стіл, посипаний борошном. Швидко замісіть тісто, поки воно гладке та еластичне. Розділивши тісто навпіл, посипте борошном. Качалкою розкотіть кожну половинку, щоб вийшли коржі 30-40 см в діаметрі. Змастіть коржі оливковою олією.
Змішайте фісташки, курагу, фініки, родзинки, імбир та розмарин у мисці. Висипте по півмиски на один край кожного коржа, залишивши порожнім другий край. Маленькими кульками викладете на коржі олію з коріандром. Потім, починаючи із заповненого фруктами краю, акуратно загорніть тісто в рулет, витягніть краї та загніть їх униз, щільно притискаючи. Переверніть рулет швами донизу. Дайте загорнутому тесту піднятися протягом 45 хвилин, поки воно не збільшиться вдвічі. Загорніть один рулет у пластикову плівку та відкладіть. Змішайте яйце з водою, щоб вийшло яєчне розтирання. Намажте їй другий рулет і покладіть його на лист. При закритій кришці гриля випікайте 45 хвилин, поки не підрум'яниться. Довгою лопаткою викладіть хліб на тацю з краями. Дайте охолонути хвилин 10 перед нарізкою. Те саме повторіть і з іншим рулетом.
Big Green Egg Киев © 2025








