Якщо любите стейки, то смачний ніжний рібай, заправлений насиченим вершковим соусом з коньяком та грибами, перевершить усі Ваші очікування. Якщо не сезон зморшок, їх можна замінити на будь-які інші гриби. Подрібнена цибуля-порей додасть тонкий приємний аромат. Якщо Ви не особливий любитель стейків – це спокусливе блюдо змінить Вашу думку.
Інгредієнти:
Вершковий соус з коньяком та грибами
1 ст. л. несолоного вершкового масла
50 г нарізаних зморшок
50 г подрібненої цибулі-порей
1 подрібнений зубчик часнику
100 мл коньяку або бренді
450 мл жирних вершків
Велика сіль та свіжомелений чорний перець
Дрібка кайєнського перцю
2 стейки рібай на кістки (по 600 г)
Велика сіль та свіжомелений чорний перець
Чавунна решітка, чавунна каструля (чавунок) або чавунна сковорода діаметром 30 см
-
Налаштуйте піч EGG для прямого нагрівання страви, встановіть чавунну решітку
-
Розігрійте піч EGG до 340 °С
Поставте каструлю на решітку та розігрійте її.
Покладіть у каструлю вершкове масло і розтопіть його. Коли це станеться, додайте гриби і смажте їх у маслі, доки вони не розм'якшуться. Додайте цибулю-порей, часник і трохи завадіть. Акуратно налийте коньяк - він спалахне, тому наливайте повільно і відійдіть від гриля подалі. Дайте йому вигоріти, потім заважайте і закрийте кришку гриля. Продовжуйте нагрівати, доки коньяк не випарується на дві третини. Додайте вершки, постійно помішуючи протягом 3-4 хвилин, поки соус досить не загусне. Приправте соус сіллю та перцем (якщо додати сіль дуже рано, то він стане занадто солоним, коли частина його випарується). Додайте дрібку кайенського перцю (можна більше, за бажанням). Кайєнський перець трохи приглушить насиченість вершків. Підігрійте соус, поставивши його на піч, нагріту до середньої температури.
Обсипте стейки з двох сторін сіллю та перцем, покладіть їх на решітку та закрийте кришку EGG. Смажте на грилі хвилин до середнього ступеня прожарювання. Коли м'ясо буде готове, викладіть його на тацю і дайте охолонути трохи. Поріжте стейки впоперек на шматочки товщиною 6 мм і розкладіть ці шматочки на блюдо або окремі тарілки. Полийте соусом і одразу ж подавайте на стіл.
Big Green Egg Киев © 2025








