Нічого краще в холодний зимовий вечір, ніж гарячий пиріг! З соковитими ніжними шматочками смаженої грудки індички та лісовими грибами, цей пиріг є верхом досконалості.
Інгредієнти
350 г суміші сушених лісових грибів
2 ст. л. несолоної олії
2 ст. л. оливкової олії
250 г нарізаної кубиками цибулі
250 г нарізаної кубиками моркви
250 г нарізано кубиками селери
2 ст. л. подрібненого часнику
70 г борошна
60 мл білого вина
750 мл несолоного курячого бульйону
250 г нарізаної кубиками картоплі
1 ч. л. подрібненого свіжого чебрецю
250 г замороженого зеленого горошку
500 г смажених відбивних грудок індички
1 (20 см у діаметрі) папір для випікання
глибокій формі та 1 шматок тіста
1 велике яйце
1 ст. л. води
Погрійте чавунну каструлю на ґратах протягом 10 хвилин. Полийте гриби гарячою водою і дайте воді вбратися. Нагрійте вершкове та оливкову олію в чавунній каструлі. Додайте цибулю, моркву та селеру. Закрийте кришку гриля і готуйте протягом 5-6 хвилин, щоб овочі трохи підрум'янилися і стали м'якими. Додайте часник і перемішайте 1 хвилину, потім додайте|добавляйте| муку|борошно| і знову перемішайте. Налийте в каструлю білого вина та готуйте суміш протягом 3 хвилин. Процідіть гриби, залишаючи рідину. Додати курячий бульйон і грибну воду в каструлю і добре перемішайте все разом. Додати картопля. Закрийте кришку гриля і продовжуйте готувати, накривши каструлю кришкою, протягом 10 хвилин або поки не приготується картопля. Додайте гриби, чебрець, горох та індичку, все це перемішайте і залиште на вогні ще на 2-3 хвилини. Потім вийміть каструлю з грилю і дайте їй охолонути протягом 15 хвилин.
За допомогою щипців і спеціальних рукавиць акуратно витягніть грати і поміняйте її на Відсікач Спека, повернувши його ніжками вниз. Зверху поставте ґрати. Розігрійте пекти до 200 °С.
Ложкою розкладіть начинку нижнього шару пирога. Розкотіть млинець для верхнього шару, посипавши стіл мукою, і накрийте їм пиріг зверху. Зрівняйте краї обох коржів, притиснувши їх пальцями один до одного. Ножем зробіть зверху чотири маленькі розрізи. Збийте яйце з|із| водою і намажте верхню частину пирога.
Покладіть пиріг на решітку та закрийте кришку гриля. Готуйте 30-40 хвилин, поки тісто не зарум'яниться, а начинка не стане гарячою і не закипить. Дайте пирогу хвилин охолонути перед подачею на стіл.
Вам знадобиться: чавунна каструля, щипці, відсікачі Спека, страва для пирога діаметром 20 см.
-
Встановіть у печі EGG решітку з фарфоровим покриттям для прямого нагрівання страви
-
Розігрійте гриль до температури 190 °С
Big Green Egg Киев © 2025








