Перець фарширований по-карибськи від Big Green EggПриправа з ароматом м'яса, що прийшла з острова Ямайка, часто використовується для надання додаткового смаку смаженому м'ясу. Інгредієнти в цій приправі варіюються, але завжди містять перець чилі, кмин, часник, цибулю та так звані прянощі: корицю, імбир, ямайський перець та гвоздику. У цьому варіанті суміш перцю і прянощів додається прямо в фарш і цим гострим фаршем начиняються перці.

Інгредієнти
6 болгарських перців (різних кольорів)
2 ст. л. оливкової олії
450 г жирного або пісного фаршу
200 г нарізаної кубиками червоної цибулі
2 ст. л. подрібненого часнику
3 ст. л. ямайської приправи
180 г білого рису
500 мл курячого бульйону
1 банка (800 г) нарізаних томатів, висушених
1 чилі перець хабанеро
4 паростки кмину
2 лаврові листи
1 (по 3-4 см) шматочок свіжого імбиру
1 (425 г) банку чорних бобів, промитих та
висушених
120 г свіжої нарізаної кінзи
120 г тонко нарізаної цибулі порей
2 ст. л. свіжого соку лайма (1–2 лайма)

100 г тертого сиру котіха

Вам знадобиться: решітка з фарфоровим покриттям, голландська чавунна каструля, перфорований лист.

  • Налаштуйте піч EGG для прямого нагрівання страви, встановивши в неї решітку

  • Розігрійте EGG до 180 °С

Поставте чавунну каструлю на решітку та нагрівайте її протягом 10 хвилин. Зріжте верхівки з перців і витягніть насіння та жилки. Якщо перець не стоїть рівно, зріжте шматочок знизу, щоб зрівняти денце. Відкладіть убік.

Налийте в каструлю оливкову олію та трохи підігрійте. Додайте фарш, цибулю та часник. Закрийте кришку гриля і готуйте 3-4 хвилини, поки м'ясо не підрум'яниться. Додайте ямайську приправу та завадіть. Закрийте кришку гриля EGG і продовжуйте готувати ще 3–4 хвилини, доки фарш не буде готовий. Додайте в каструлю рис, курячий бульйон, помідори, перець чилі, паростки кмину, лаврове листя та імбир і добре перемішайте. Накрийте кришкою каструлю і закрийте кришку гриля EGG. Покип'ятіть на повільному вогні 15 хвилин або доки не приготується рис, а рідина не вбереться.

Витягніть каструлю з печі і залиште, накриту кришкою, на 10 хвилин. Зніміть кришку і виделкою трохи струсіть рисову суміш. Витягніть і викиньте перець чилі та паростки кмину. Перемішайте чорні боби, кінзу, порей та лаймовий сік. Наповніть кожен болгарський перець начинкою (250 г).

Викладіть перці на перфоровану сковороду та поставте її на решітку. Закрийте кришку гриля і готуйте 30 хвилин, доки всі інгредієнти не будуть готові. Перекладіть перці з печі на блюдо і посипте кожен зверху сиром. Відразу подавайте на стіл.