Лосось з медовою глазур'ю, виготовлений на кедрових дошках від Big Green EggГриль на кедрових дошках насичує лосося деревним димним ароматом, при цьому зберігаючи вологу в рибі. Аромат посилюється завдяки медовій глазурі з цитрусом, що втирається у рибу. Для особливого ефекту подайте страву на стіл прямо на кедровій дошці.

Інгредієнти

125 г діжонської гірчиці
60 г меду
1 ст. л. бальзамічного оцту
2 ч. л. тертої апельсинової цедри
1 ч. л. подрібненого свіжого чебрецю
(Плюс ще трохи чебрецю для прикраси)
2 ст. л. оливкової олії Extra Virgin
4 шматки філе лосося зі шкіркою (по 200 г)
велика сіль і свіжомелений чорний перець

Покладіть кедрові дошки в піддон, залийте водою і залиште замочуватись на 1 годину.

Збийте в маленькій мисці гірчицю, мед, оцет бальзамічний, цедру апельсина і 1 ч. л. чебрецю.

Покладіть кедрові дошки на решітку, закрийте кришку гриля та нагрівайте їх 3 хвилини. Потім відкрийте кришку, переверніть дошки, протріть їх оливковою олією та покладіть по два шматки філе лосося на кожну дошку. Приправте сіллю лосось і перцем і рясно полийте медовою глазур'ю. Закрийте кришку гриля EGG. Для середнього прожарювання готуйте лосось протягом 12-15 хвилин.

Вийміть страву з печі, прикрасьте чебрецем і одразу подавайте на стіл.

Вам знадобиться: решітка з фарфоровим покриттям, 2 кедрові дошки

  • Встановіть решітку з фарфоровим покриттям у печі EGG для прямого нагрівання страви

  • Розігрійте гриль до 200 °С