Свіжий лобстер не потребує безліч додаткових інгредієнтів – у нього і так чудовий смак! М'ясо щільне та солодке, і зазвичай подається із розтопленим маслом. Цілого лобстера можна купити живим. Важко знайти вишуканішу страву для якогось особливого випадку, ніж смажений у грилі лобстер.
Інгредієнти
200 г несолоного вершкового масла
4 живі лобстери (по 700 г)
Велика сіль та свіжомелений чорний перець
250 г густих вершків
1 лимон, порізаний на 8 часточок
Щоб прочистити олію, розтопіть її в соусниці на повільному вогні. Зніміть ложкою верхню піну. Налийте розтоплену олію в мірний кухоль і поставте в холодильник, щоб вона застигла. Ножем зробіть отвір у маслі до дна кружки; це звільнить олію від сухих залишків молока. Вилийте цей осад і викиньте його - масло очищене. Розтопіть очищену олію.
Надягнувши щільні рукавиці, покладіть одного лобстера на обробну дошку і міцно тримайте його перед собою за голову. Встромте кінчик гострого ножа по центру зверху і швидко проведіть їм уздовж донизу. Розділіть передню частину лобстера на дві половинки, а потім уздовж всієї довжини розділіть хвіст, але посередині залиште не розламану частину. Повторіть те саме з іншими лобстерами.
Натріть начинки лобстера очищеним вершковим маслом і приправте сіллю та перцем. Покладіть лобстера на грати, м'ясом догори, і полийте вершками. Закрийте кришку гриля і готуйте 8–10 хвилин, обмазуючи лобстера вершками, що залишилися, кожні 2 хвилини.
Перекладіть лобстерів на блюдо і подавайте на стіл з очищеним маслом і часточками лимона.
Вам знадобиться: решітку з фарфоровим покриттям, голландська чавунна каструля.
-
Встановіть решітку з фарфоровим покриттям у піч EGG для прямого нагрівання страви
-
Розігрійте гриль до температури 200 °С
Big Green Egg Киев © 2025








