Лаваш - це хрумкий плоский хліб, що з'явився спочатку на Середньому Сході. Він добре йде з будь-яким сиром та соусом. Щоб трохи пограти зі смаком, Ви можете взяти інші начинки, наприклад насіння маку, кмину та свіжий подрібнений чорний перець. Спробуйте лаваш з соусом з копченої форелі, шпинату та артишоків.
Інгредієнти
2 порції звичайної муки: 220 г + 330 г
(можна більше, якщо потрібно)
2 порції борошна із цільної пшениці: 220 г + 110 г
2 ч. л. сухих дріжджів
1 ст. л. великої солі
250 мл теплої води (60-65 ° С)
250 мл сухого білого вина кімнатної
температури
60 мл незбираного молока
70 г чорного насіння кунжуту
70 г білого насіння кунжуту
морська сіль
Вам знадобиться: Відсікач Жару, керамічний круг, змащений маслом
-
Встановіть у піч EGG Відсікач Жару ніжками вниз, для непрямого нагрівання страви
-
Розігрійте гриль до 200 °С
У миску насипте 250 г звичайної муки і 250 г борошна з цільної пшениці, і за допомогою електричного міксера з насадкою для тіста перемішайте. Збиваючи на повільному режимі, додайте дріжджі, велику сіль, воду та вино. На низькій швидкості змішуйте всі інгредієнти протягом 2 хвилин.
Повільно додайте 125г борошна з цільної пшениці, що залишилися, і продовжуйте замішувати тісто протягом 5-7 хвилин, поки воно не стане гладким і еластичним. Додайте в тісто 375 г звичайного борошна, що залишилися, по 60 г за раз. Якщо тісто все ще прилипає, додайте ще трохи борошна, щоб виготовити з тіста кулю.
Покладіть тісто на посипану мукою поверхню і руками зробіть з нього кулю. Перекладіть його в промаслену миску і перевертайте. Накрийте миску поліетиленовою плівкою і поставте в тепле місце на годину, поки тісто збільшиться від вихідного обсягу вдвічі.
Натисніть на тісто, закрийте миску плівкою і дайте тесту постояти ще 30 хвилин, доки його кількість не збільшиться на третину.
Викладіть тісто на поверхню, трохи посипану мукою|борошном|, і зробіть з нього ковбаску. Поріжте ковбаску на 8 рівних частин і зробіть з кожного шматка прямокутник довжиною 20-25 см. Посипте тісто борошном і розкачайте його качалкою, щоб товщина не перевищувала 1,5 мм.
Покладіть один прямокутник на керамічний круг. Руками розподіліть тісто так, щоб воно було максимально тонким, але не ламалося. Помажте тісто молоком і посипте чорним і білим насінням кунжуту і морської сіллю.
Поставте коло на Відсікач Жару, закрийте кришку гриля і випікайте протягом 10 хвилин, доки хліб не підрум'яниться по краях. Дістаньте лаваш і дайте йому охолонути. Повторіть процес з тестом, що залишився.
Big Green Egg Киев © 2025








