М'ясо з невеликою часткою жирності, наприклад, птицю або свинину, можна замочити в маринаді, щоб як слід обробити і надати більше соковитості. Коли ви опускаєте м'ясо в маринад, переконайтеся, що воно покрите рідиною цілком і що ви залишили достатньо часу для маринування. На цілу курку Вам знадобиться щонайменше 12 годин. Цей спосіб маринування сприяє розм'якшенню кісток, а м'ясо добре насичується приправами. Зазвичай використовується вода, але в цьому рецепті ми пропонуємо Вам взяти з цією метою світле пиво для додаткового смаку. Так як курка витримана в розсолі, не обов'язково посипати її сіллю та приправами.
Інгредієнти
2 л води
220 г цукрового піску
110 г великої солі
700 мл світлого пива
1 курка (2, кг)
55 мл оливкової олії
50 г приправи для барбекю
Змішайте воду, цукор, сіль та пиво у великій каструлі. Прокип'ятіть, щоб цукор та сіль розчинилися. Покладіть у маринад курку, накрийте кришкою і поставте в холодильник на 12 годин або на ніч.
Киньте 250 г стружки гікорієвого дерева в миску середнього розміру, залийте водою і залиште на 1:00. Розподіліть стружку на вугіллі, і помістіть Відсікач Спека у гриль EGG.
Вийміть курку з маринаду, добре промийте і поплескуючи, висушіть її паперовим рушником. Злийте маринад. Натріть оливковою олією і посипте приправою. Поставте курку на вертикальну підставку. Покладіть піддон зверху на Відсікач Спека, а піддон поставте вертикальну жаровню з куркою і закрийте кришку гриля. Готуйте 1–1,5 години, доки термометр не покаже 90 °С
Вийміть курку з грилю та залиште на 10–15 хвилин. Поріжте та подавайте на стіл.
Вам знадобиться: Відсікач Спека, стружка гікорі, вертикальна підставка, піддон, термометр
-
Поставте в піч EGG Відсікач Спека для непрямого нагрівання страви
-
Розігрійте порожній гриль до температури 200 °С
Big Green Egg Киев © 2025








