Курка бір-батт на грилі від Big Green EggАмериканський журнал «People» дав Брауну титул «Хрещеного батька курки бір-батт», але він зі зніяковілістю визнає, що запозичив цю техніку приготування від учасника конкурсу з барбекю. Однак Рік став першим, хто опублікував цей рецепт і втілив його у життя на телебаченні. Варто один раз випробувати цей цікавий, кумедний та смачний спосіб приготування курки, і Вам захочеться робити це знову і знову.

Інгредієнти

Приправа
1 ч. л. коричневого цукру
1 ч. л. часникової приправи
1 ч. л. цибульної приправи
1 ч. л. сушеного садового чаберу
0,25 ч. л. гострого кайєнського перцю
1 ч. л. приправи чилі
1 ч. л. солодкої паприки
1 ч. л. сухої гірчиці
1 ст. л. морської солі або кошерної солі (великої)
1 (2–2,5 кг) курка
1 (350 мл) банку пива
250 мл яблучного сидру
2 ст. л. оливкової олії
2 ст. л. бальзамічного оцту

Щоб приготувати приправу, змішайте в маленькій мисці коричневий цукор, часникову приправу, приправу цибулі, чабру садову, кайенський перець, приправу чилі, паприку, гірчицю і сіль. Перемішуйте до однорідної маси. Намажте курку цілком приправою, навіть усередині. Ввітріть суміш акуратно в шкірку і під шкірку в тих місцях, де це можливо. Накрийте курку і залиште на 30 хвилин при кімнатній температурі.

Вилийте половину банки пива в пульверизатор. Додайте яблучний сидр, оливкову олію, оцет і залиште убік. Якщо ви використовуєте вертикальну жаровню, вилийте пиво, що залишилося, в порожнину жаровні і насадіть зверху курку з боку хвоста. Якщо замість вертикального жаровні – банку пива, насадіть курку на банку.

Поставте рожен з куркою на решітку та закрийте кришку гриля EGG. У процесі приготування (20 хвилин) обприскуйте курку рідиною з пульверизатора 1-2 рази. Готуйте до коричневої скоринки. Обережно підніміть курку і поставте в піддон, потім закрийте кришку гриля. Смажте 45 - 60 хвилин, періодично оббризкуючи курку, поки температура в стегні птиці не досягне 85 ° С, а сама курка не стане коричнево-червоного відтінку. Взявши спеціальні рукавиці, вийміть курку і прямо на рожні подайте її гостям. Після того, як справите належне враження, зніміть курку з рожна. Будьте обережні: банка та рідина всередині – дуже гарячі!

Ще раз збризкайте курку рідиною з пульверизатора, накрийте фольгою і залиште на 10 хвилин. Потім поріжте та подавайте на стіл.

Вам знадобиться: решітка з порцеляновим покриттям, керамічна підставка під курку, піддон, пульверизатор

  • Налаштуйте піч EGG для прямого нагріву, встановіть решітку з порцеляновим покриттям

  • Розігрійте піч EGG до 190 °С