Хлібний коржик від Big Green EggХлібний коржик, який американці ще називають «кишеньковим» хлібом, найбільш популярний у кухні Середньої Азії та Середземномор'я. Начиніть її смаженим у грилі м'ясом або підсмаженими овочами, щоб вийшов пристойний сендвіч, або поріжте на маленькі шматочки і подавайте на стіл з улюбленим соусом.

Інгредієнти
375 мл теплої води (55 – 60 °С)
2 ч. л. меду
1,5 ч. л. сухих дріжджів
2 ст. л. оливкової олії Extra Virgin
2 ч. л. великої солі
330 г борошна із цільної пшениці
2 порції звичайної муки: 440 г + 110 г (можна
більше, якщо потрібно)

Вам знадобиться: Відсікач Жару, деко для випікання

  • Налаштуйте піч EGG для непрямого нагрівання страви, встановивши в неї Відсікач Жару ніжками вниз, а зверху поставивши лист

  • Розігрійте гриль до 250 °С

Налийте воду в склянку, додайте мед і акуратно заважайте, щоб мед розчинився. Насипте дріжджі і відставте на 5–10 хвилин, доки суміш не почне пінитися.

Додайте оливкову олію, сіль, борошно. Поставте міксер на невелику швидкість, додайте в миску дріжджову суміш і змішуйте інгредієнти протягом 2-3 хвилин, поки тісто не набуде єдиної форми. Повільно додайте 110 г звичайної муки, що залишилися, щоб тісто не прилипало. Продовжуйте замішувати тісто, поставивши швидший режим на міксері, хвилин 7-8, доки тісто не стане гладким та еластичним. Додайте потроху борошна, якщо тісто все ще прилипає.

Викладіть тісто на посипану мукою поверхню і зробіть з нього кулю. Покладіть його в промаслену миску. Накрийте миску харчовою плівкою і покладіть у тепле місце на 1 годину, щоб тісто піднялося та збільшилося вдвічі.

Потім покладіть тісто на трохи посипану борошном поверхню і зробіть з нього ковбаску довжиною 45 см. Гострим ножем розріжте ковбаску на 12 рівних частин. Кожен шматок скачайте в кулю і викладіть на тацю. Накрийте харчовою плівкою і відставте на 10-12 хвилин.

Викладайте по 1 кульці на стіл і качалкою розкачуйте його, щоб виходило коло 12-15 см в діаметрі. Покладіть цей хлібний диск на попередньо розігріте деко для випікання і закрийте кришку гриля. Випікайте 4 хвилини, потім переверніть хліб. Закрийте кришку печі EGG і випікайте ще 2 хвилини, доки хліб не стане пишним і золотисто-коричневим. Повторіть те саме з усіма іншими шматочками. Відразу подавайте на стіл.