Сир моцарелла буффало (mozzarella di bufala) виготовлений із цільного коров'ячого молока та молока водяного буйвола. Він так високо цінується в Італії, що має захищений географічний статус. Це означає, що виробники, за італійськими законами, відповідальні за якість та поширення цього сиру. У цьому рецепті вершкова моцарелла буффало у поєднанні зі свіжим базиліком, томатами та шинкою прошутто являють собою варіант омлету фриттату. Якщо Ви не можете знайти сир моцарелла буффало, візьміть замість нього звичайний сир моцарелла високої якості.
Інгредієнти
10 яєць, розбити
120 мл жирних вершків
0,5 ч. л. великої солі
0,25 ч. л. свіжомеленого чорного перцю
85 г тонко нарізаної шинки прошутто
100 г подрібненого свіжого базиліка
200 г порізаних помідор сорту Рома,
підсмажених на грилі
300 г сиру моцарелла di buffalo, порізаного на
кубики
16 зубчиків підсмаженого часнику
Вам знадобиться: Відсікач жару, квадратне скляне або керамічне блюдо для випікання діаметром 20 см, змащене маслом
-
Налаштуйте піч EGG для непрямого нагріву страви, встановивши в неї відсікач жару ніжками вниз
-
Розігрійте піч EGG до 200 °С
У великій мисці змішайте яйця, вершки, сіль та перець. Вилийте цю суміш у змащену олією форму. Шарами викладіть шинку прошутто, базилік та томати. Зверху покладіть сир та смажений часник, рівномірно розподіливши його по всьому омлету.
Поставте форму на Відсікач жару. Закрийте кришку печі EGG і випікайте 40-45 хвилин, поки яйця не будуть готові.
Дайте фритате трохи охолонути. Поріжте на 6 рівних частин і одразу подавайте на стіл.
Big Green Egg Киев © 2025








