Боби запечені у грилі від Big Green EggВарто Вам один раз спробувати запекти боби в грилі EGG, Ви вже ніколи не захочете їсти їх просто з банки. Боби каннелліні (італійські білі боби) у поєднанні з «яблучним» беконом перетворюються на насичений соус із ароматом копченості, який на смак – просто казка! Його можна подавати разом з телячими реберцями барбекю або рубаним свинячим сендвічем з капустою і фенхелем.

Інгредієнти

350 г бекону, копченого на яблуневому дереві
(12–14 скибочок), порізаного на кубики
400 г дрібно порізаної білої цибулі
600 мл соусу барбекю
220 г коричневого цукру
100 мл кленового сиропу
120 г жовтої гірчиці
4 банки (по 42 г) бобів каннелліні,
висушені та промиті
(1 банку бобового розсолу залишити)
250 мл води
велика сіль і свіжомелений чорний перець

Поставте каструлю на решітку та нагрівайте 10 хвилин.

Киньте в каструлю бекон. Закрийте кришку гриля і обсмажте до хрусткої скоринки. Викладіть бекон на паперовий рушник, щоб він підсох, і відставте убік, а жир залиште в каструлі.

Додайте цибулю в жир від бекону. Закрийте кришку гриля і готуйте 8 хвилин, поки вміст не карамелізується. Додайте в каструлю приготований бекон, соус барбекю, коричневий цукор, кленовий сироп, гірчицю, залишену бобову рідину та воду і добре перемішайте. Додати боби і перешкодити. Накрийте кришкою каструлю. Закрийте кришку гриля і тушкуйте 30 хвилин, періодично помішуючи. Приберіть кришку з каструлі, закрийте кришку гриля і покип'ятіть, продовжуючи помішувати 1 хвилину або поки соус не загусне. Приправте сіллю та перцем, коли боби будуть майже готові. Дайте страві охолонути 10 хвилин перед тим, як подавати на стіл.

Вам знадобиться: решітка з фарфоровим покриттям, голландська чавунна каструля.

  • Встановіть решітку в печі EGG для прямого нагрівання страви

  • Розігрійте гриль до 200 °С